Galerija

IMG-20240211-WA0023

11. veljače 2024 održana je obnova bračnih zavjeta, povodom svjetskoga dana braka. Uz mnoge okupljene bračne parove, imali smo svjedočanstvo jednoga bračnog para, dječju prestavu, te druženje i zajednički ručak poslije Mise.

Laudato TV i naša župa u emisiji Izdvojeno

29.12.2023. Predstavljamo novozagrebačku župu, koju je kardinal Franjo Šeper osnovao 5. veljače 1969. Prošlo je mnogo godina prije nego što su župljani proslavili prvu Misu polnoćku u novoizgrađenoj crkvi, tek 1998. Bilo je potrebno mnogo upornosti, truda i zalaganja za izgradnju te građevine, ali jednako tako i žive Crkve, zajednice vjernika, koju ćete imati prilike upoznati u emisiji. 

Župna duhovna obnova održana od 12. do 15. listopada 2023. Duhovna je obnova bila mali Tečaj kršćanstva, a vodila ga je zajednica Kursiljo. 
Cilj tečaja bio je pomoći čovjeku da, prepoznajući svoje čežnje, otkrije Božju čežnju, ljubav i da se u Duhu Svetom otvori za ljubav prema bližnjima i svim ljudima.

Župno hodočašće od 16. do 21. kolovoza 2023.
Hodočastili smo tragovima svetaca:
Župnik Arški, Mala Terezija, Vinko Paulski, Katarina Laboure, Arkanđeo Mihael, Bernardice iz Lurda, Margarete Marije Alacoque.

Posjetili Ars, Pariz, Lisieux, Mont Saint Michel, Nevers, Paray le Monial i Chartres.

Za prvo duže okupljanje obiteljske zajednice, otišli smo na izlet u Zagorje u svibnju 2023. Nakon zajedničke svete Mise, uz hranu, druženje i igre obitelji su se bolje međusobno upoznale.

U ponedjeljak 6. veljače 2023. hodočastili smo u Krašić,  BL. ALOJZIJU STEPINCU.

U nedjelju 4.12, na misi u 11 sati posjetio nas je  sv. Nikola i razveselio naše najmlađe, ali i one koji su porasli, a i dalje vole sv. Nikolu

U subotu, 29. listopada 2022. godine, hodočastili smo u Klenovnik te sudjelovali na jedinstvenoj POBOŽNOSTI MARIJINA PUTA u koju smo uključili i sve potrebe naših župljana

Organizirano župno hodočašće u svetišta Italije., od 21. do 25. kolovoza 2022. godine.
Asiz – Cascia – San Giovanni Rotondo . Monte sant’Angelo – Loreto – La Verna

U subotu 11. lipnja 2022. posjetili smo staru jezgru Varaždina, samostan naših sestara Uršulinki i imanje sv. Josipa. Osim prvopričesnika, sudjelovala su i ostala djeca. Svi smo se zajedno družili na otvorenom, igrali i lijepo proveli.

Dvadeseta obljetnica smrti zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Franje Kuharića svečano je obilježena 11. ožujka 2022. u župi svetoga Ivana apostola i evanđelista misnim slavljem koje je predvodio pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško.

Korizmeni četvrtci u našoj župi

U četvrtak, 10. ožujka 2022, započinjemo sa susretima
SLAVLJA, SVJEDOČENJA I MOLITVE
s kojima se, kao župna zajednica, kroz ovo vrijeme korizme želimo pripremiti za Uskrs.
Povodom svjetskog dana braka, 13. veljače 2022. na Misi u 11 sati održana je obnova bračnih zavjeta